Conferinţa Republicană a Cadrelor Didactice, Ediţia a IV-a, 27-28 Februarie, 2021 Secția „Didactica Geografiei”

Universitatea de Stat din Tiraspol, 
Facultatea de Geografie
Conferinţa Republicană a Cadrelor Didactice,
Ediţia a IV-a, 27-28 Februarie, 2021
Secția „Didactica Geografiei”

În zilele de  27-28 Februarie, 2021, în incinta UST, s-a desfășurat cea de-a IV-a Ediţie a Conferinţei Republicane a Cadrelor Didactice , care a  întrunit pentru discuţii şi dezbateri ştiinţifico-didactice reprezentanţi ai mediului universitar,  preuniversitar și studenți din Republica Moldova, dar și de peste hotare. 
Conferința științifico-metodică a avut drept scop realizarea unui schimb de bune practici educaționale; diseminarea experienței de succes a cadrelor didactice implicate în procesul educational; asigurarea transferului metodelor și experiențelor reușite în realizarea unei educații de calitate; constituirea unei relații de parteneriat între instituțiile de învățământ superior și general. 
Demersul esenţial al dezbaterilor s-a axat pe realitatea și problemele majore  estimate în predarea, învățarea și evaluarea rezultatelor învățării la geografie.
Discursurile  active și intense ale participanților la conferință s-au concretizat în identificarea unor soluții la provocările apărute în domeniul predării, învățării de calitate a geografiei, precum și desfăşurarea proceselor inovaţionale din domeniul respectiv, în contextul învățământului on-line.
În  prezentările de lucrări (19 titluri de comunicări și peste 30 de participanti on-line), s-au abordat aspecte teoretice, metodologice și practice din domeniul didacticii geografiei.



Comentarii