Atelierul de lucru privind parteneriatul dintre mediul academic și de afaceri

 Atelierul de lucru privind parteneriatul dintre mediul academic și de afaceri

În data de 03 iunie, 2021 Facultatea de Geografie (Universitatea de Stat din Tiraspol) în parteneriat cu Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru (Universitatea Tehnică a Moldovei) au organizat în format hibrid Atelierul de lucru privind parteneriatul dintre mediul academic și de afaceri:http://geobiz.eu/wp-content/uploads/2021/05/Agenda_GEOBIZ_03_06_2021.pdf

Atelier organizat în cadrul proiectului “Învățarea bazată pe probleme ghidată de mediul de afaceri pentru excelență academică în Geoinformatică - GEOBIZ / Business driven problem-based learning for academic excellence in geoinformatics - GEOBIZ”, 610225-EPP-1-2019-1-HR-EPPKA2-CBHE-JP610225-EPP-1-2019-1-HR-EPPKA2-CBHE-JP, proiect educațional ERASMUS+KA2:http://geobiz.eu/

Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru a fost gazda evenimentului; la deschidere, cuvânt de salut a fost prezentat din partea administrației celor două universități partenere din Republica Moldova – Dl. Rector al UST, Eduard COROPCEANU, prof. univ.,dr. și Dl. Rector al UTM, Viorel BOSTAN, prof. univ., dr. hab., dar și din partea D-nei Claudia MELINTE, Coordonator al Oficiului Național Erasmus+ Moldova, D-nei Maria OVDII, dr., șef direcție Geodezie, Cartografie și Geoinformatică, Agenția Relații Funciare și Cadastru, Dlui Alexandru BADEA, prof. univ., dr. ing., președinte al Societății Române de Fotogrametrie și Teledetecție, Željko BAČIĆ, prof. univ., dr., coordonatorul Proiectului GEOBIZ, Universitatea din Zagreb, Croația etc. La Atelierul de lucru au participat reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului academic și de afaceri din domeniul Geoinformatică.

În cadrul atelierului a fost prezentat proiectul GEOBIZ, precum și activitățile realizate până la moment în cadrul universităților partenere din R. Moldova, raportori - Željko BAČIĆ(Universitatea din Zagreb), Livia NISTOR-LOPATENCO (UTM), Lucia CĂPĂȚÎNĂ(UST).

Pe durata lucrărilor au fost prezentate cele mai recente realizări ale mediului de afaceri și a celui academic din domeniul geospațial cu orientare spre SIG, Teledetecție, Infrastructura Națională de Date Spațiale, Metode și tehnici moderne de achiziție a datelor spațiale. Lucrările au fost organizate în trei paneluri de discuții cu următoarele tematici – panelul 1: Metode și tehnici moderne de achiziție a datelor spațiale, sesiune moderată de Dna Livia NISTOR-LOPATENCO, dr. conf. univ.; panelul 2: rolul geoinformaticii în procesul de luare a deciziilor, moderator Dl. Alexandru BADEA, prof. univ., dr. ing. și panelul 3:provocările cooperării dintre mediul academic și cel de afaceri, sesiune moderată de Dl.Vitalie DILAN, MSc, lector.

Mulțumim tuturor celor prezenți (aproximativ 60 de participanți) atât on-line, cât și însală - în speranța că acesta este un prim pas în revenirea organizării evenimentelor în format fizic!























Comentarii